Gutteserien starter på fredag

  • November 25, 2015

Første runde i NM Elite for gutteklassen spilles nå på fredag og mye tyder på at det blir en spennende sesong. Vi forventer at en rekordstor og ivrig 99-årgang går i bresjen med høyt tempo og fysikk. Ullevål/Mjøndalen hegemoniet utfordres av flere lag, samtidig vil tilveksten av yngre 00-01 talent kunne overraske og definitivt tette det til på nedre del av tabellen. Vi legger merke til at samtlige lag i Elite stiller med sterke ressurser på trener/lagleder siden, så her er det duket for dueller også på sidelinjen.

Fjorten lag deltar i gutteklassen i år, med seks lag i Kval-gruppen og åtte lag i Elite-gruppen. Kval-gruppen består av Drammen, Hamar, Høvik, Konnerud, Sarpsborg og Snarøya 2. Spesielt la vi merke til et ungt og spennende Drammens lag som leverte bra i Kosa. Her blir det definitivt kamp og spenning om den ene billetten til sluttspillet.

Elite-gruppen består av Mjøndalen/Nordre Sande, Ready, Snarøya 1, Solberg, Stabæk, Ullern, Ullevål og ØHIL. Likt forrige sesong, men ex Konnerud. Konnerud har mistet Fredrik Andersen og Thomas Stærkeby til bandygymnaset i Edsbyn. Resten av 99-ene spiller opp i juniorklassen og bidrar nok også ved anledning på Konneruds lag i Kval-gruppen.

Basert på sesongen som var og Kosa Open tror vi trioen Ullevål, Mjøndalen/NS og Stabæk spiller seg frem til semifinaler.

Ullevål tok sølv i smågutteklassen for to år siden og røk ut som rent førsteårslag i semifinalen i fjor mot Mjøndalens gode 98/99 lag. Det ble seier over Stabæk i bronsefinalen. Laget må denne sesongen leve med et velfortjent favorittstempel – «det er deres tur nå». Ullevål har mistet Jesper Gadderud til bandygymnaset i Nässjø, men stallen er bred og gutta er godt forberedt. Barmark 3-4 ganger i uken siden april måned, og flere av gutta har trent sammen med A-laget i oppkjøringen. I oktober var laget i Moskva og spilte treningskamper mot Dynamo Moskva. Ullevål er også påmeldt i juniorserien. Troppen består av en 00 spiller og resten 99, en kameratgjeng som har spilt sammen siden de var 8 år, de blir en fryktet motstander i år. Primus motorer og stabilt trenerteam over mange år er Trond Audun Sørensen og Johnny Gadderud.

Mjøndalen ble norgesmestre i smågutteklassen for to år siden og må igjen regnes som en av favorittene til NM tittelen. Har mistet sin hardtskytende spiss, Thomas Pettersen, til bandygymnaset i Nässjø. men blant bruntrøyene er det flere som kan skyte. Flere spillere har trent med A-laget både barmark og på is. Laget samarbeider i år med Nordre Sande og er en blanding av 99 og 00, med innslag 01. Stabilt godt trenerteam med Tor Erling Andersen, Runar Andreassen og Ole-Jonny Vigdal som er kjent for sin sindighet, taktiske dyktighet og kloke valg.

Stabæk tok bronse i smågutteklassen for to år siden og må alltid regnes med. Holdning og vinnerkultur henger i veggene på Plassen. Talentfulle Anders Angelil er tilbake fra USA og satser for fullt (bra for Stabæk og Norsk bandy). I tillegg vil nok de unge 01 spillerne, Sander Akeren og Markus Fremstad, utfordre mangt et forsvar denne sesongen. Stabæk har selv et solid forsvar bestående av erfarne siste års guttespillere, anført av kaptein Herman Solaas. Stabæk består av 99 og 01 spillere. Ny trener av året er Sergey Gusev, mens ringrevene Anders Solaas og Andreas Solheim er oppmenn.

Blant de fem andre lagene i Elite vil det bli utkjempet en rekke jevnere kamper. Alle lagene har på gode dager evnen til å hevde seg, men det skal leveres gjennom sesongen og formen må være på topp når sluttspillet begynner. Følgende betraktninger er gjort (i tilfeldig rekkefølge).

Ready kom ikke helt i gang i Kosa Open, men har mer å by på, alltid en vanskelig motstander. Laget har mistet Andreas Clifford (opprinnelig Røa spiller) til Ullern. De har erfarne 99 spillere i Jonas Jørgensen, Fredrik Bjørni, Markus Horn og Joachim Bergseng som nå skal fylle skoene til den gode 98-årgangen de spilte med i fjor. Laget er en blanding av 99 og 00, med innslag 01. Laget trenes av svenske Patrik Heed.

Solberg har endelig fått sin kunstisbane og med forutsigbare isforhold vil laget løfte seg i år. Et hardtarbeidende lag som vil spille bandy. Leverte flere gode kamper i Kosa og «har noe på gang». Erfarent trener team i Pål Korneliussen og Kjetil Gundersen.

Ullern overrasket mange med seier i Kosa Open. Laget har bygget god treningskultur over flere år med sitt guttelag. De har trent barmark i 3 år og vi ser nå at flere spillere står fram. De er godt organisert og jobber knallhardt defensivt. De har mistet Fabian Stigar og Georg Ziegler Helle til bandygymnaset i Vänersborg. Samtidig har Andreas Clifford meldt overgang og fått en sentral rolle i laget. Håkon Sletta, som har trent Stabæks A-lag til NM gull i flere sesonger, har tiltrådt som trener. Ullern har tydeligvis planer om å få fram flere A-lagsspillere av dette kullet.

Snarøya har flere talentfulle 99 og 00 spillere og fjorårets smågutt lag ble NM mestre. Arman Fredriksen (00) er en målscorer av rang og scoret alle Snarøyas mål i smågutt finalen i fjor. Spørsmålet er om Snarøya vil greie å kombinere 99 spillerne med de unge 00 spillere til et slagkraftig lag allerede i år. Til å oppnå det har de russiske Igor Prakht, også A-landslagets trener, som er en kapasitet med sin tydelige russiske spillerfilosofi.

ØHIL tapte knepent NM finalen smågutt i fjor mot Snarøya. De har i tillegg to hardtarbeidende 99 spillere i Lars Egil Kvitli og Daniel Tesli. Er i samme situasjon som Snarøya og må greie å løfte 00 spillerne til å hevde seg mot siste års guttespillere. Trener for ØHIL er Eivind Thorne.

Første NM-runde spilles fredag 27 november kl 20:00 som følger:

ØHIL vs Snarøya på BIP

Ullern vs Solberg på Ullernbanen

Mjøndalen/NS vs Stabæk på Vassenga

Ready vs Ullevål på Gressbanen
Vi ser frem til fine fredags kvelder gjennom vinteren med mange spennende kamper.

Lykke til gutter!

 

Skrevet av: Ørjan Stokkeland (Lagleder Ullern Bandy gutt)

Takk til Trond Audun Sørensen for bidrag.