Juniorene drar igang seriene i kveld

 • November 19, 2015

Foto: Paul Paulsen

I dag er det klart for at de nest eldste drar igang sine serier. Vi har gjort en avtale med Even Lubeck om og skrive litt om det som skjer i Jr serien i Norge. Han har også sammen med Markus Kildahl fra Stabæk kommet med noen betraktninger om årets sesong. Sist men ikke minst har de forsøkt seg på og spå tabeller og hvem som vinner NM. Even kommer til å bli fast spaltist hos oss, Even skriver som sikker noen av dere vet på “altom NBA”

Totalt 11 lag deltar på juniorsiden i år. Fem lag i kvalik, seks lag i elite. Konnerud, Solberg, Mjøndalen, Haslum og Ready 2 skal spille i kvalikserien. Med andre ord – lange borteturer for Haslum og Ready.

I eliteserien spiller Drammen, Ready, Ullevål 1, Ullevål 2, Snarøya og Stabæk. En litt mer “lokal” serie, men også her må alle regne med en god biltur til Marienlyst. Men finnes det noe bedre å spille på kvelden i Drammen med flomlys og perfekt is? Neppe.

 

Årets juniorsesong starter torsdag kveld med storoppgjør mellom Drammen Bandy og Stabæk Bandy. De møttes i Kosa Cup, hvor Drammen trakk det lengste strået på 2×25 minutter. Drammen slo revansjelystne Stabæk fortjent 3-1. Spesielt Simen Nordahl-Olsen og Stian Sterkeby utmerket seg for Drammen i Kosa og var viktige bidragsytere til at Drammen vant Kosa Cup.

Drammen jakter “the double”

Åtte juniorlag deltok i årets utgave av Kosa Open. Kampene ble spilt fra torsdag 29.oktober frem til finale søndag 1.november. To grupper à fire lag – Haslum, Ullevål, Drammen og Ready i den ene gruppa, Solberg, Drammen, Snarøya og Stabæk i den andre.

Alle åtte lag kom til kvartfinale, uavhengig av hvordan de respektive lagene hadde gjort det i gruppespillet. Stabæk slo ut Ready på straffer, Konnerud vant over Haslum, Drammen feide over Snarøya og Ullevål slo Solberg . I semifinalen vant Drammen 3-1 over Stabæk, mens Konnerud slo Ullevål 4-3 i en dramatisk semfinale hvor Ullevål ledet 3-2 da det var under fem minutter igjen. I finalen ble det et oppgjør mellom Konnerud og Drammen. Drammen trakk til slutt det lengste strået og vant kampen 4-3. En uhyre spennende kamp som til slutt vippet i Drammens favør. Mange har troen på Drammen i år. Stabæks landslagsspiller Axel Øverby tror Drammen blir gode i år.

 • Drammen har flere a-lagspillere på Drammen A-lag som er på bedringens vei. De blir gode i år, sier Øverby. Legger også til at Ullevål vil bli gode.
 • Ullevål har noen med på A-laget og var bra i Kosa. De blir også spennende å følge, sier Lubeck

Gjeveste elite-serie på mange år?
I årets elite-serie skal seks lag kjempe om skaffe seg det beste utgangspunktet før NM-sluttspillet starter. De seks følgende er Snarøya, Stabæk, Ullevål 1, Ready, Drammen, og Ullevål 2. Fjorårets serie, og NM-vinnere Drammen må nok sies å være favoritter til å vinne både serien og hele sluttspillet, men skal få en tøff kamp av både Ullevål 1, Stabæk, og Ready. Alle de nevnte har spillere representert i U-19 landslagstroppen som foreløpig er tatt ut. Stabæk stiller kanskje med færrest (2). Også på disse lagene er mange av spillerne også viktige brikker av A-laget til klubbene. I Stabæk har Fridtjof Schmidt(97) og Axel Øverby(97) etablert seg som faste spillere på A-laget. Fridtjof Schmidt ble senest onsdag tatt ut til A-landslagssamling, noe som er ekstremt imponerende. Ryktene skal også ha det seg at den tidligere U-19 landslagskeeperen Simen Lycke Kjøllmoen(96) skal nærme seg en overgang til Stabæk. Han er ikke klar til torsdag, men det jobbes i kulissene med kontrakten. Stabæk har i likhet med noen av de andre lagene mistet et par sentrale spillere fra ifjor, men er fremdeles et lag som kan bite godt ifra seg.

 

Ullevål har spillere som Sigmund Karlseng(96), Jonatan Wiede (98), Bendik Nordbrenden (96) og Per Mehol(96) som er blitt fast når treneren skal ta ut A-lagstroppen til Ullevål. Flere av disse har også tidligere representert Norge i U-19. Ullevål har tidligere gjort det bra i junioravdelingen, og senest ifjor tapte de i bronsefinalen mot daværende regjerende NM-mestere Stabæk.
Som tidligere nevnt i artikkelen er Simen Nordahl-Olsen(96) og Stian Sterkeby(96) to spillere man skal se opp for i fremtiden. Disse har imponert for Drammen det siste året, og er også to meget viktige spillere når det skal spilles A-lags kamper på Marienlyst. Stian Sterkeby har gått på videregående skole i Vånersborg og deres bandygymnas, og skal vi tro tidligere prestasjoner rett, vil både han og Simen være to for fremtiden i norsk bandy. Drammen spiller fin og rask bandy, og gjør det vanskelig for motstanderne å henge med når de får inn sin toppform.

 

Snarøya sitt lag er kanskje ikke i utgangspunktet like stjernespekket som de øvrige er, men er et lag som er kjent for sin fightervilje og innsats. Knut Magnus Weum Carlsson som ifjor var en av de sentrale spillerne på Stabæk, har meldt overgang til Snarøya, og ser ut til å bli et godt tilskudd til deres tropp. Ellers har Snarøya alltid overrasket mot de antatt bedre lagene, og deres Jakob Willoch kan komme seg unna hvilket som helst forsvar når han først tråkker til. Jakob Willoch er kjent som en legende i bandymiljøet og fryktet blant mange svimle forsvarsspillere.

Ready er siste lag i eliteserien. De er også med i kampen om toppen, men bærer preg av tapet av deres kaptein og ledende spiller ifjor, Isac Jerner. De har flere spillere som også er tatt ut til U-19 landslagstroppen, deriblant Jakob Dahl. Ready er et fysisk og godt spillende lag som det er tøft å møte på Gressbanen.

 

Noen stusser over at både Mjøndalen, Solberg og spesielt Konnerud, som kom til finalen i Kosa, spiller i kvalikserien. Det skyldes at Konnerud fikk hjelp fra “søta bror” og deres spillere som er på bandygymnas der, som hadde høstferie og spilte for deres gamle klubb. Jonas Røine, som til daglig spiller i Edsbyn var en av dem, og han er i likhet med gutta fra Drammen, en spilelr å se opp for i fremtidige år. Konnerud har en sterk tropp i år der flere av spillerne spiller fast på A-laget, og deres kaptein Filip Johnsen har kommet hjem fra bandygymnas i Sverige på permanent basis, og er et sterkt tilskudd til troppen.

 

Hvem ender hvor, og hvem vinner NM?

 

Tabelltips:

 1. Drammen

 2. Ullevål 1

 3. Stabæk

 4. Ready

 5. Ullevål 2

 6. Snarøya

 

Kvalik:

 1. Konnerud

 2. Solberg

 3. Mjøndalen

 4. Haslum

 5. Ready 2

 

NM FINALE: Drammen-Ullevål

Vinner: Drammen

 

Junioravdelingen sesongen 2015/16 kommer til å bli en spennende thriller det er verdt å følge med på! Mye god bandy, og bra underholdning. Det kommer til å bli et rotterace helt til siste kamp, og selv om noen er tippet til å være favoritter kan alt skje, og alle kan overraske.