Jørn Walter Kristiansen, trener og bandyspiller

  • November 18, 2015

 

Jørn Walter Kristiansen – bandytrener og spiller for Mjøndalen(MIF).

Vi har tatt en prat med Jørn Walter i MIF som i årets sesong er både spiller og trener for elitelaget. Alle har fått med seg at det ble en litt turbulent inngang til årets første match for MIF, der Arne Wam trakk som lagleder/trener kun dager før matchen mot Hamar sammen med sine to sønner. Flaks for MIF da at de har Jørn Walter igjen for han tok bare med seg en kar fra jobben som fikset lagledelsen til første match. Det hører med til historien at hele familien til Jørn jobber i samme firma i Mjøndalen og at laglederen til kampen ble hans far, tidligere storscorer i MIF Tore Walter Kristiansen.

Jørn er en ekte Mjøndalen gutt og har spilt bandy så lenge han kan huske. Han er i ferd med og passere 500 kamper for MIF og er inne i sin 16 sesong på A-laget(tror han) ” har ikke helt kontroll på all statistikk” sier han selv. Som 16 åring tok han turen over til Sverige på bandygymnas i Sandviken og var der i 3 år før han igjen var tilbake i MIF. Jørn tror han har ca 20 landskamper og mener han har spilt 9 eller 10 NM finaler, han har 3 seriegull og har ikke noe konkret tall på antall scorede mål, ,men mener det er mange. Han er sikker på at han i hvert fall er toppscorer i Eliteserien en gang. Jørn har spilt med mange gode spillere opp gjennom årene, men skal han trekke fram en spiller som han mener har vært den beste å spille sammen med faller valget på Robert Arnesen. Jørn sier han hadde en egen evne til å score de viktige målene. Av alle motspillere faller valget på Pål Hansen som den beste. ”Det var noe eget med Pål sier Jørn, han var kanskje ikke den typiske toppidrettstypen, men i kamper var han alltid god”.

Jørn går inn i sitt første år som trener og har som målsetning at MIF skal fremstå med ett eget definert spill.  Han synes det er veldig spennende med mange unge spillere på vei opp i MIF og vil ikke stå i veien for noen yngre krefter om han mener de er bedre skikket til og spille. Sitt beste bandyminne har han fra NM finalen mot Stabæk på Plassen i sesongen 01/02 da de lå under og egentlig hadde gitt opp men kjempet seg tilbake og vant 6-4.

Jørn er også en mer enn habil golfer og har mange sterke resultater både fra NM og Norgescupen , han er ikke helt sikker men mener han har 9 eller 10 klubbmesterskap på Kongsberg golfklubb. Det viktigste for Jørn uansett golf eller bandy er at det skal være gøy, så får det heller være at den hardtskytende/slående bandy og golf spilleren irriterer seg litt over at unggutta slå lengre enn han på golfbanen om dagen, det har ikke vært dagligdags kost for Jørn tidligere.

For bandyen sin del er Jørn opptatt av å få med flere yngre spillere lengre.Drømmen er en NM serie ala fotballen, der Elitelagene dra ut i distriktet og møter lag fra lavere divisjoner til lokalderbyer. Han avslutter med ”hvor kult hadde det ikke vært om Konnerud slo ut MIF av cupen?” ikke at han tror det ville skje.

Vi takker Jørn for praten og ønsker lykke til med sesongen både som spiller og trener.