Felix Kleiven Callander, bandyspiller

  • November 2, 2015

Bandytalentet fra Røa

Felix Kleiven Callander, 17 år.
Går andre året på bandygymnasiet til SAIK i Sverige.
Aktuell med 16 av 23 scoringer for SAIK P18 i Svenska cupen.

Vi har truffet Felix i helgen. Han er hjemme fra Sverige for å delta i KOSA-cup med sitt gamle lag Stabæk. Det har også vært U19 landslagssamling i helgen.

Felix har spilt bandy i Røa som guttunge, før han gikk til Stabæk for å satse bandy som 15 åring. Da spilte han gutt og Jr. før han flyttet til Sverige for å gå bandygymnas i Sandviken.
“I Sandviken har vi seks økter i uken under sesong. Om sommeren ligger vi på fire økter. Da går det mest i styrketrening og løping”. “Første året i SAIK var vanskelig. Jeg klarte ikke helt å henge med, så jeg valgte å sette meg ned med en kostholdstrener. Det har hjulpet meg veldig!”

Det er årets sesongstart et godt bevis på. Felix spiller fast på P18 laget til SAIK, og bøtter i mål. Han har også spilt på P20 laget i sessongoppkjøringen.

“Jeg bruker mye av tiden på å forberede meg både på trening og kamp, og jeg er i jevnlig dialog med trenerne mine som følger utviklingen min nøye. I SAIK er man mye mer bevisst på spillesystemer, og det er klare rollefordelinger i laget. Jeg vet til en hver tid hva som er mine oppgaver. Trenerne her borte er flinke til å vise, og lære bort til gutta på laget”.

Felix trekker frem Henrik Mathisen og Jarl Øverby som viktige trenere fra ungdomstiden tiden i Norge. Trenerne han har i Sverige har gjort at han har tatt ytterligere steg de siste to årene.
Favorittspilleren i bandy er Artem Bondarenko, som spiller i Russiske Neftyanik.
Felix trekker også frem Kalle Wallin som en god medspiller, og en spiller han har gode relasjoner til i Sandviken.

Før alle treninger og kamper er det viktig at Felix knyter den venstre skøyta først, og han trives med å peppe opp stemningen i garderoben før kamp.
“Det er viktig for meg å komme inn i kamp-rutiner, derfor er jeg nøye med forberedelsen mine”.

Hans store mål er å spille fast i eliteserien i Sverige, på toppnivå.
Og Sandviken er det perfekte stedet å utvikle seg for nettopp dette.

“Hadde jeg ikke satset på bandy’n ville det nok blitt golf som hovedsport. Flaks det ble bandy, tenker jeg nå..”