Charlotte Selbekk, bandyspiller

  • October 26, 2015

Målscorer fra Haslum

Charlotte Selbekk, 18 år. Vunnet World Cup med Kareby.
Aktuell med seriestart mot AIK.

Vi treffer Charlotte en kald søndagsmorgen på Haslumbanen, hvor hun har lagt ned mange timer med is under skøytene.
Allerede 6 år gammel begynte Charlotte å spille bandy, da med gutta på Haslum.
“Jeg har alltid trent med gutta”, fortelle Charlotte. Det gjør hun enda.
På bandygymnasiet i Vänersborg går hun på skole, og trener bandy med guttene på dagtid, før hun drar på trening med damelaget til Kareby hvor hun er en sentral brikke.

Da Charlotte var 11 år gammel gikk hun fra Haslum til Høvik. Laget fikk navnet Høvik/ Haslum fordi flere spillere gjorde det samme som Charlotte. I Høvik/ Haslum spilte hun to sesonger før turen gikk til Sverige, og bandygymnasiet i Vänersborg.
“Det var kult å flytte til Sverige. Nivået er mye høyere, og jeg har utviklet meg masse!”, forteller hun engasjert. Det er ingen tvil om at svenskene vet hva de driver med.
I Vänersborg består hverdagen av skole og bandy. På kveldene pendler hun en time hver vei, som oftest til “Skarpa Nord” eller Ale Arena hvor Kareby, klubben til Charlotte trener og spiller.

Kareby er et av Sveriges beste damelag. Fjorårssesongen endte med SM gull, og årets sesong har ikke begynt noe dårligere. For bare 3 uker siden vant Kareby World Cup for tredje året på rad, og Charlotte gjorde “hattrick”.

“Det er stor forskjell på nivået i Norge og Sverige. I Norge spilles enkelte kamper som 9’er bandy, i Sverige spiller vi alltid 11’er”. Hun er også en viktig brikke i det norske damelandslaget, hvor hun får en fri rolle.

7 November er det seriestart borte mot AIK, laget Kareby vant 3-1 mot i fjorårets SM finale på Tele 2 arena forran 1429 tilskuere.
Det blir spennende å følge Charlotte og Kareby i jakten på et nytt SM gull!