Finn Ericsson, ildsjel

  • October 18, 2015

Førstemann – igjen

Finn Ericsson, Ullevål’s altmuligmann gjennom en
mannsalder, aktuell med is i oktober. Først av alle igjen.

“Dette er rekord. Aldri før har vi lagt isen på bare 4-5 dager, men så har vi jo vært heldige med været denne gangen da”, sier Finn når vi treffer han en kald fredag’s morgen.

Klokken er såvidt blitt 08.00, rushtrafikken sniker seg avgårde på ringveien, det er minusgrader for første gang i år.
På Bergbanen er Finn allerede godt i gang med dagens økt. “Et par tanker til med vann nå, så skal ismaskinen på for første gang i år.” Andre baner må høvles i timesvis, gjerne på kryss og tvers, i sirkler og andre varianter for å få en jevn isflate, sånn er det ikke hos Finn.

“Et par runder med ismaskinen nå, så blir det fint. I kveld skal A laget på. Men vi holder det til kveldene så lenge sola er såpass sterk på dagtid! I går var det 15-16 grader i solsteiken.”

Det er med andre ord lett å være banemannskap når isen skal legges på Bergbanen, hvis været spiller på lag vel og merke. Men Finn gjør en enorm insats, år etter år.

Ullevålmannen har vært i klubben siden han var ungdom. Han har spilt på A laget, trappet ned og spilte sine siste sesonger på B laget, og har siden holdt seg i kulissene i klubben.
Interessen og lidenskapen for bandy har alltid vært der. I jobben som vaktmester på Ullevål Stadion fant Finn ofte tid til å stikke over på isen, og være litt alt mulig mann der og.

Da Ullevål mistet naturisen sin, gikk det så mye som 9 år uten is på Ullevål. Da reiste man til Valle Hovin, Idrettshøgskolen og andre kunstisflater. Men klubben holdt ut, og det samme gjorde Finn. Som matrialforvalter til A laget, og altmuligmann i klubben. Og da nye Bergbanen åpnet i desember 2009 var han naturligvis med.

Siden har det vært kunstis og ismaskin fra oktober til mars. I år har det vært en lek, bare 5 dager med vanning, maling og merking har gått med før kveldens åpning.
“På det værste har jeg byttet 85 kniver på ismaskinen på en sesong”. Ringveien gjør sitt med knivene. Til sammenlikning bytter andre banemannskap ca 10 kniver på sesongen. Men skal du ha god is, må utstyret være i orden, og skarpe kniver gir en fin overflate før ismaskinen legger på et lag med varmtvann.

Fredag åpnet Bergbanen, og her er det full aktivitet fremover. Store og små vil fylle isflaten hver eneste dag til mars. I snø, regn eller 25 blå er det is å gå på. Og mellom slagene ser du Finn, altmulig mannen fra Ullevål. Antakeligvis i sin titusende runde med ismaskinen! Tenk på det neste gang du går på perfekte forhold – det er lidenskap du glir så fint på.

 

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar